Genel Bilgi

Radyo-Televizyon ve Sinema Bölümü, 2001–2002 akademik yılında ek kontenjanla öğrenci alarak eğitim ve öğretim hayatına başladı. 2009–2010 öğretim yılında ikinci öğretim programı açıldı. 2014–2015 öğretim yılı itibariyle bölümde 500'e yakın öğrencimiz öğrenim görmektedir.
Bölüm dersleri alanında uzman öğretim elemanları tarafından yürütülmektedir. Bölümde okutulan dersler de Radyo-Televizyon alanındaki yeniliklere bağlı olarak güncellenmektedir. Bölüm öğrencilerine uygulamalı eğitim vermek amacıyla kurulan Fırat TV ve Radyo Fırat stüdyolarında uzman öğretim elemanlarının gözetiminde bölüm öğrencileri tarafından Elazığ şehir merkezine radyo ve televizyon yayını yapılmaktadır.
Sinema atölyesi, Kurgu Atölyesi; belgesel ve kurmaca film yapımını geliştirmek amacıyla faaliyete geçirilmiştir.
Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü olarak amacımız; öğrencilerimizin çağını, kendi yaşadığı toplumu ve dünyayı iyi tanıyan, düşünen, sürekli sorgulayan, görsel-işitsel iletişim alanına gerek kuramsal, gerek teknik bilgi yönünden yeterli elemanlar olarak yetişmesidir.

Bölümümüzde toplam 4 anabilim dalı bulunmaktadır.
Radyo ve Televizyon ABD
İletişim Bilimleri ABD